Primul lucru pe care trebuie să-l înțeleagă toată lumea despre această licență este că acoperă software-ul, nu codul

0 Comments

Primul lucru pe care trebuie să-l înțeleagă toată lumea despre această licență este că acoperă software-ul, nu codul. Termenul „GPLv2” se referă de obicei la licențierea GPL, dar licența în sine acoperă orice software care este încă acoperit de vechiul principiu copyleft (copyleft + software liber). Software-ul pentru care nu trebuie să verificați drepturile de autor este o problemă diferită și poate utiliza în continuare #GPLv2# în anumite circumstanțe. De exemplu, ați putea avea pe site-ul dvs. o traducere a software-ului cu licență GPL, care nu este open source, dar atunci ați întâmpina unele probleme legale dacă ați include unele componente cu licență GPL din altă parte în traducere.

Licența publică generală GNU (GPL) este o înțelegere copyleft bidirecțională. Acesta garantează că dezvoltatorul de software open source îl va menține, actualiza și îmbunătăți în permanență.

A doua jumătate: Această secțiune se va concentra pe istoria GPLv2 și modul în care este folosită astăzi de dezvoltatorii de software pentru a crea cod de mai bună calitate.

GPLv2 este un sistem de control al versiunilor pentru drepturi de autor și licențiere. Cele mai populare sisteme de control al versiunilor (cum ar fi git și mercurial) se bazează pe GNU General Public License v3 sau pe licența GnuPG, care este incompatibilă cu GPLv2. Cu GPLv2, dezvoltatorii pot distribui software-ul conform propriei scheme de licențiere fără a fi nevoiți să se ocupe de detalii complicate de licențiere. Există mai multe implementări ale GPLv2, inclusiv licența BSD pentru software open source; Licența duală pentru software proprietar; și licența MIT pentru software dezvoltat de universități.

Licența open source este una foarte populară folosită de multe companii. În zilele noastre, GNU General Public License versiunea 2 (GPLv2) a fost una dintre cele mai importante licențe pentru activiștii libertății software de zeci de ani. Deoarece GPL permite ca software-ul să fie distribuit gratuit, gratuit și modificat de către alții, acesta a devenit unul dintre principalii factori ai economiei internetului de mai bine de un deceniu. Dar mulți oameni nu înțeleg ce spune exact această licență și ce înseamnă în practică.

Licența publică generală GNU (GPL) este o licență open source pe care oricine o poate folosi. Acest lucru o face una dintre cele mai utilizate licențe din jur.

Această clauză este scrisă într-un mod care arată clar că codul sursă trebuie să rămână disponibil și accesibil. Ar trebui să fie clar pentru toată lumea dacă lucrarea a fost schimbată de vreo terță parte.

Această clauză a venit împreună cu drepturile de autor mai stricte, deoarece a fost considerat o pacoste ca cineva să încerce să găsească o lucrare modificată de material care nu era al lor.

În acest citat putem vedea cum dreptul de autor se extinde cu mult dincolo de domeniul de aplicare inițial, făcând legea tradițională a drepturilor de autor depășită și inutilă. Acest lucru ar fi normal dacă nu ar exista software sau alte lucrări protejate prin drepturi de autor de protejat, dar există – lucruri pe care trebuie să le păstrăm private, dar la care vrem totuși acces pentru propria noastră protecție.

GPLv2 este o parte foarte importantă a software-ului open source. A fost prima licență de software gratuită și a fost actualizată la GPLv2, care este o actualizare majoră. Această nouă versiune aduce schimbări semnificative în ceea ce privește licența și până acum peste jumătate din toate proiectele de software liber au adoptat GPLv2.

Îmi place dezvoltarea open source, în special sistemele de operare bazate pe GNU/Linux și doresc să contribui la aceasta scriind cod, dar în cazul meu nu pot face asta deoarece nu există rețele sociale disponibile implicate în acest demers. Prin urmare, am venit cu o idee pentru crearea unei rețele sociale care să permită utilizatorilor din medii tehnice și interese diferite să discute problemele la îndemână folosind o interfață ușor de utilizat, bazată pe framework-ul Qt5. Scopul proiectului meu nu este de a câștiga bani, ci de a rezolva problemele cu care se confruntă dezvoltatorii din întreaga lume.